Tűz ütött ki az Azomureş vegyipari kombinátban


-A A+

Tűz ütött ki vasárnap az Azomureş vegyipari kombinátban egy hidrogénszállító vezeték szigetelésénél. A hatóságokat azonnal riasztották, azonban az üzem és a készenléti felügyelőség (ISU) tűzoltóinak hatékony közbelépése miatt nem kellett kiüríteni a környéket.

Az ISU szóvivője, Dorin Oltean az Agerpresnek elmondta, egy hidrogénszállító vezeték repedt meg valahol, a szigetelése kigyulladt. A tűz körülbelül 20 méteres magasságban ütött ki, elzárták a vezetéket és a lángokat kioltották. Az ISU tűzoltói és a kombinát alkalmazottai vettek részt az oltásban, csökkentették a vezetékben a nyomást.

„Jelen pillanatban nincsen probléma. Előzőleg megtiltottuk a Promenada Mall kinyitását és a környéken található benzinkutak is zárva maradtak. Az E60-as európai út forgalmát is le akartuk állítani, de már nem szükséges, megoldódott a probléma. Most azt vizsgáljuk az Azomureş munkatársaival, hogy mi okozta a tüzet. Nem ürítettük ki a környéket, mert nem volt rá szükség, elmúlt a veszély. A Mall és a benzinkutak is működnek" – magyarázta a szóvivő.

Oltean szerint körülbelül négy méteres hosszúságban égett a vezeték szigetelőrétege, a tűzoltók poroltós autókkal érkeztek a helyszínre.








EZT OLVASTA MÁR?

X