Lövöldözések voltak a román-szerb határon


-A A+

Fegyvert használtak a román határrendészek hétfőn hajnalban egy illegális bevándorlókat szállító jármű megállítására, az incidensben két menekült és egy rendőr megsebesült.

A román határrendészet közleménye szerint a határrendészek az éjszaka folyamán a Temes megyei Denta közelében úttorlaszt képeztek a Belgrádot Temesvárral összekötő E70-es országúton, megállásra kényszerítették, és ellenőrizték a Temesvár felé tartó járműveket. Két gépkocsi azonban nem állt meg az úttorlasznál, nekihajtottak a hatóság több gépkocsijának, és egy határrendészt megsebesítve továbbszáguldottak.

A határrendészek ezt követően használták a fegyverüket. Az egyik gépkocsi egyik kerekét sikerült kilőniük, ám a lövedékek a jármű két utasát is megsebesítették. A közlemény szerint az akció során a megállított gépkocsi szerb sofőrjét és 12 "afro-ázsiai" bevándorlót vettek őrizetbe. A sebesült rendőrt és a "felpattanó golyók által megsebesített" határsértőket kórházba szállították. A rendőrség megerősítette a Temesvár közelében levő utak ellenőrzését, és nagy erőkkel keresik az incidens valamennyi résztvevőjét.

 A Pressalert.ro temesvári hírportál szerint a hatóságok mindkét gépkocsi utasait őrizetbe vették, és a torlaszon áttörő másik gépkocsi sofőrjét is sikerült azonosítaniuk, de egyelőre nem tudták elfogni. A portál szerint a rendőr és az egyik bevándorló könnyebb sérüléseket szenvedett, a másik eltalált bevándorló életéért azonban még küzdenek a temesvári orvosok. A Digi24 hírtelevízió szerint a két gépkocsi afganisztáni és pakisztáni származású bevándorlókat szállított.
EZT OLVASTA MÁR?

X