FRISSÍTVE - Mérgező füst terjed Szászvárosban, evakuálták a lakosság egy részét


-A A+

RISSÍTVE: Öt személy sérült meg egy szászvárosi olajgyárban történt robbanás során. A robbanás következtében a lángok az egész gyártócsarnokot ellepték. A

Lángol a teljes csarnok. Nehéz a beavatkozás az óriási lángok, a magas hőmérséklet és a nagy füst miatt" - tájékoztatott a Hunyad megyei készenléti felügyelőség.

Az első információk alapján öt személy sérült meg a robbanásban, egy személy égési sérüléseket szenvedett, négyen füstmérgezést kaptak. „Egy 27 éves fiatalnak négyes fokozatú égési sérülései vannak" - tájékoztatott Anemona Doda, a katasztrófavédelem szóvivője. 

A helyszínen 30 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat hét tűzoltókocsi segítségével. Az olajgyárhoz érkezett további négy mentőcsapat, egy SMURD rohammentős egység és kérték a SMURD mentőhelikopter segítségét is. 

FRISSÍTÉS1: Maradjanak otthon!

Szászváros lakosságának azt javasolják, maradjanak otthonaikban és zárják be házaik nyílászáróit, hogy elkerüljék a mérgező füst belélegzését. "Szászvárosban aktiválták a lakosságot figyelmeztető riasztórendszert. A tűz kioltásáig a lakosságnak azt javasolják, maradjanak otthonaikban" - tájékoztatott Anemona Doda, a készenléti felügyelőség szóvivője. 

A lakosságnak azt ajánlják, ne utazzanak a gyárcsarnok közelébe, amely 700 méterre található a legközelebbi épülettől. A tűz egy öt szintes épületben, 5 000 négyzetméteren ég. A tűzoltók Gorj, Fehér és Szeben megyéből is kértek segítséget, hogy megfékezzék a lángokat és a gomolygó füstfelhőket. 

FRISSÍTÉS2: Evakuáltak 400 személyt

A szerda korareggeli órákban még égett a gyár. A környező lakóépületekből mintegy 400 személyt evakuáltak a mérgező füst miatt. Az emberek ismerőseiknél, rokonoknál, illetve egy sport csarnokban töltötték az éjszakát.








EZT OLVASTA MÁR?

X