FRISSÍTVE - Keresik a Hargita megyei rendőrök a titokzatos bolgár rendszámú Mercedest


-A A+

FRISSÍTE: Idős embereket vernek át Hargita megyében ismeretlen tettesek. Zetelakán, Szentegyházán, Homoródalmáson és Gyergyószentmiklós környékén is látták őket. A rendőrség nyomoz az ügyben.

A csalók egy bolgár rendszámú Mercedesszel járják a falvakat. Ha idős embert látnak az utcán, felajánlják, hogy hazaszállítják őket, ahol nyugdíjasoknak járó ajándékot adnak át nekik – figyelmeztetett az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport egyik tagja.

A nagylelkű felajánlás azonban a beetetés, mert az autóban ülők az idős áldozat otthonába érve a postaköltség, az üzemanyag megtérítését követelik tőle nagyon agresszíven. „Két-háromszáz eurót, 80 ezer forintot, lejt vagy bármit, csak azonnal vegyék elő az otthonukban!” – részletezi a Facebook-bejegyzés. Hasonló trükköt alkalmazó csalók állítólag múlt héten is jártak Zetelakán, szintén bolgár rendszámú, fekete VW Golf autóban. 

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport több tagja megerősítette, hogy bolgár rendszámú autókban ülő csalók járják Hargita megyét. „Szentegyházán is vertek át idős embereket az "ajándékaikkal". 2400 lejt gomboltak le egy közelimtől ... ha tudtok infókat az illetőkről, jelezzétek mindenképp” – írta egyikük. Szentegyházán, Homoródalmáson, sőt Gyergyószentmiklós környékén is látták már őket.

FRISSÍTÉS: Már nyomoz az udvarhelyi rendőrség

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak elmondta, a székelyudvarhelyi rendőrségnek tudomása van arról, hogy külföldi rendszámú autóban ülő csalók garázdálkodnak a környező falvakban. "Kollégáim ezekben a napokban több járőrautót is kiküldtek Zetelakára, Fenyédre, Máréfalvára és a környező településekre, mert ott látták utoljára az autót. A csalókat azonban még nem sikerült azonosítani" – tájékoztatott a szóvivő.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X