Gazdasági épület gyulladt ki Gyimesfelsőlokon


-A A+

Tűz ütött ki szombat délután egy istállónak és csűrnek használt épületben Gyimesfelsőlokon. Az oltás az önkéntes és a hivatásos tűzoltók jelenléte ellenére is mintegy öt órán át tartott.

A 80 négyzetméter alapterületű gazdasági épület teljes egészében lángokban állt, amikor a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség tíz tűzoltója két autóval a helyszínre érkezett Csíkszeredából. Ekkor már a középloki és a felsőloki önkéntes tűzoltók, valamint hét szomszéd a lángok megfékezésén dolgoztak. A speciális tűzoltóautók csak nagy nehézségek árán tudták megközelíteni az égő épületet, mivel az egy szűk utcában található.

A tűzben leégett a gazdasági épület tetőzete, megsemmisült továbbá 15 tonna széna, egy köbméter deszka, elektromos kéziszerszámok, és súlyosan megrongálódtak az épület falai. A tüzet feltehetően az épületben tárolt megnedvesedett takarmány öngyulladása okozta. A tűzoltók közbelépésének köszönhetően hét disznót sikerült megmenekíteni a tűztől, illetve 300 ezer lej értékű anyagi javakat. A keletkezett kár értéke 45 ezer lej. 








EZT OLVASTA MÁR?

X