Az iskolája előtt próbáltak elrabolni egy kilenc éves kislányt Bákóban


-A A+

Köröz a rendőrség egy eddig azonosítatlan férfit, aki egy iskola közelében próbált meg elrabolni egy 9 éves kislányt Bákóban. A szülőket az eset rémülettel töltötte el – számolt be a Digi24 hírtelevízió.

A rablási kísérlet valamivel 8 óra előtt történt Bákó egyik központi iskolájának közelében. A kislány az órákra igyekezett, amikor egy ismeretlen férfi megragadta a kezét, és be akarta ültetni az autójába.

Az volt a szerencse, hogy a jeleneteknek szemtanúja volt egy járókelő, aki azzal fenyegette meg a férfit, hogy kihívja a rendőrséget, ha nem hagyja békén a tiltakozó gyermeket. A tettes végül beült az autójába, és elhajtott.

„A kislány nagyon megijedt. Sírva mesélte el nekünk, hogy megállította az utcán egy Argeș megyei rendszámú autóból kiszálló férfi. Azt mondta neki: ha adok neked 50 lejt, eljössz velem Bukarestbe? A férfi eközben megragadta a kislány kezét” – nyilatkozta a hírtelevíziónak Anca Sere, az  Alexandru Ioan Cuza Általános Iskola igazgatója.

Doina Marinov, a Bákó megyei tanfelügyelőség szóvivője elmondta, a gyermekrablást egy férfi akadályozta meg, aki éppen akkor az iskolába vitte a kisfiát, és meglátta a jeleneteket. „Azzal fenyegette meg a támadót, hogy ha nem hagyja békén a kislányt, kihívja a rendőrséget. A gyermeknek így sikerült bemenekülnie az iskolába” – mondta a szóvivő a Digi24-nek.

A Bákó megyei rendőrség szóvivője, Cătălina Crețu közölte, hogy jelenleg vizsgálják a gyermekrablási kísérlet körülményeit, és a személyleírások alapján keresik az Argeș megyei autóval közlekedő férfit.

Az iskolában tanuló diákok szülei most nagyon aggódnak a gyermekeikért, és biztonsági intézkedéseket kértek a tanintézmény vezetőségétől. A tanfelügyelőség kérésére a rendőrség képviselői részt vesznek majd az osztályfőnöki órákon, ahol elmagyarázzák a kicsiknek, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha idegenekkel állnak szóba.








EZT OLVASTA MÁR?

X