Lecsaptak az illegális dohányárusokra, a legnagyobb fogás Maros megyében volt


-A A+

Több mint öt millió szál cigarettát, 2,5 tonna dohányt és a dohány feldolgozásához szükséges műszereket foglalt le a rendőrség egy európai művelet során, amely az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célozta. A legnagyobb mennyiségű illegális árut Maros megyében kobozták el a hatóságok - tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A rendőrség közleménye szerint október 12-e és 15-e között egy országos ellenőrző akció zajlott. A művelet során a rendőrség 5.111.960 szál cigarettát, 2.400 kilogramm dohányt, egy dohányőrlő gépet és három kisebb méretű cigarettatöltő gépet kobzott el. 

Az idézett forrás szerint a legnagyobb fogás Maros megyében történt, amely során mintegy 2.400 kilogramm dohányt, 756 cigarettát, dohányőrlő és cigarettakészítő gépet foglaltak le a hatóságok. 

A házkutatásokra október 15-én került sor. A nyomozás alapján kiderült, hogy 2015-2017 között több Maros megyei személy interneten keresztül árusított zárjegy nélküli cigarettát, amely után nem fizettek adót. Az államháztartásnak okozott kár eléri az 1.050.000 lejt. 

A közlemény szerint öt személyt hallgattak ki az ügyben, a nyomozás tovább folytatódik illegális dohányáruval való kereskedés gyanújával. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az európai szintű művelet 2017 októberében és novemberében zajlik Hansa & Hengist néven, és a Sárkány művelet része, amelynek keretében a román rendőrség külföldi partnerekkel dolgozik össze az Európai Unióban történő súlyos bűncselekmények leküzdésére. 








EZT OLVASTA MÁR?

X