Még mindig lángol a földgázkút Szatmár megyében


-A A+

Nem oltották el a nagymajtényi földgázkútnál kiütött tüzet – tájékoztatott hétfő este a Szatmár megyei készenléti felügyelőség (ISU), hozzátéve, hogy kanadai szakemberek érkezését várják, akik majd felmérik a helyzetet, és döntenek a további lépésekről.

Az ISU szerint a robbanásveszély miatt nem oltották el lángokat. Arról, hogy mikor kezdik el az oltást, illetve hogy milyen lépéseket foganatosítanak ezt követően, a kanadai szakértők által vélhetően a keddi nap folyamán végzendő felmérés alapján döntenek. Jelenleg négy tűzoltókocsi van a helyszínen 13 tűzoltóval, akiknek az a feladatuk, hogy az oltás elkezdéséig biztosítsák a környéket.

A nagymajtényi földgázkútnál a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka csaptak fel a lángok. A Szatmár megyei katasztrófavédelem csaknem 40 tűzoltóját vezényeltek ki a helyszínre, ahova később Máramaros és Bihar megyei tűzoltóegységek is érkeztek.

A tűzesetnek nincsenek áldozatai, és nem áll fenn annak a veszélye sem, hogy a tűz átterjedjen a településen található lakóházakra.








EZT OLVASTA MÁR?

X