FRISSÍTVE: Fejbe lőtte a szolgálati fegyverével a rendőrt a barátnője


-A A+

FRISSÍTVE: Válságos állapotban került kórházba szerda hajnalban egy slatinai rendőr. A férfit a barátnője lőtte fejbe véletlenül, miután odaadta neki a szolgálati fegyverét. FRISSÍTÉS: Megszólalt az ügyészség. 

Az Olt megyei rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet a rendőr kedvese jelentette éjjel egy körül a 112-es segélyhívó számon. A 28 éves nő kétségbeesetten közölte, hogy a barátja szolgálati fegyverével játszadozott, és a pisztoly elsült. A golyó megsebesítette a kezét és a 38 éves rendőr fejét.

Az Olt megyei mentőszolgálat szóvivője, Alina Duminica közlése szerint a férfit nagyon súlyos állapotban szállították a craiovai sürgősségi kórházba.

FRISSÍTÉS: Az Olt megyei törvényszéki ügyészség  gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást - jelentette be az intézmény főügyésze, Anca Anuţa. Megerősítetté, hogy véletlenül sült el a rendőr pisztolya a barátnője kezében. A férfi háttal állt a nőnek, a golyó előbb utóbbi kezén ejtett sebet, majd fején találta a férfit. 

Anca Anuţa elmondta, a rendőr súlyos állapotban van a craiovai sürgősségi kórházban, barátnőjét a slatinai kórházban ápolják. Egyiküket sem tudták kihallgatni, ugyanis a férfi kómában fekszik, a nő pedig sokkos állapotban van. Kihallgattak viszont másik két személyt, akiknél az estét töltötte a rendőr és barátnője. Náluk is fogyasztottak alkoholt, és a tett helyszínén, a férfi lakásán is találtak egy üveg alkoholos italt. A két kihallgatott személy ugyan nem tartózkodott a helyszínen, amikor az eset történt, azonban elmondták, hogy nem volt feszült a viszony a rendőr és a nő között sem a náluk tett látogatás során, sem távozáskor. Kapcsolatuk egészen friss volt - tette hozzá az ügyész.

Az eddigi információkból az derült ki, hogy a fegyver teljesen véletlenül sülhetett el, ugyanis nem rendelkezik biztosítókarral. Anca Anuţa elmondta, az est folyamán lebonyolított telefonbeszélgetéseiket is kivizsgálják.

A súlyosan megsérült, 33 éves férfi az Olt megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának alkalmazásában áll, és a pisztoly állítólag nem a szolgálati fegyvere, de törvényesen birtokolta azt.








EZT OLVASTA MÁR?

X