Székelyudvarhelyen rángatták ki az autójából a drogkereskedői hálózat egyik tagját


-A A+

Összesen 11 Hargita és Maros megyei személy ellen indított bűnvádi eljárást a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) drogkereskedelem gyanújával. A bűnszervezetet alkotó gyanúsítottak elsősorban Magyarországról származó kannabiszt forgalmaztak Székelyföldön.

A Hargita megyei rendőrség hétfői beszámolója szerint a bűnszervezet két tagját múlt csütörtökön, Székelyudvarhelyen buktatták le a nyomozóhatóságok előzetes információk alapján. A 29 éves, illetve a 41 éves férfi gépkocsiját átkutatták, és nagy mennyiségű kábítószert találtak az előbbi tulajdonában lévő járműben.

A két gyanúsított összesen fél kiló kannabiszt szállított 50 grammonként csomagolva egy hátizsákban, és a drogot értékesítésre szánták. Az idősebbik férfinél utóbb házkutatást is tartottak, és a lakásán további 50 gramm kannabiszt találtak. Az ügyészek megállapították, hogy a kábítószert az utóbbi gyanúsított hozta be Magyarországról Romániába múlt év novemberében.

Az üggyel összefüggésben egy héttel korábban, február elsején nyolc marosvásárhelyi, egy szentegyházi és egy ákosfalvi (Maros megye) lakásban is házkutatást tartottak a nyomozóhatóságok. A különböző helyszíneken összesen 150 gramm kannabisz, kannabiszgyanta és –magok, hallucinogén hatású gombák, drogkereskedelemből származó készpénz és mobiltelefonok kerültek elő. Ezek nyomán további kilenc, 23 és 50 év közötti személy ellen indult eljárás.

Az összesen 11 gyanúsítottból hármat őrizetbe is vettek a hatóságok, a bíróság azonban végül 60 napos hatósági felügyeletet rendelt el ellenük. További három személy szintén 60 napos hatósági felügyelet alá került. Büntetésük akár tíz év börtön is lehet.








EZT OLVASTA MÁR?

X