Rendhagyó akcióval mentették meg a tűzoltók a bukaresti nő életét


-A A+

Több mint 12 órát töltött egy hatodik emeleti tömbházlakás erkélyablakában egy öngyilkossággal fenyegetőző nő. Nem sikerült lebeszélni őt a szándékáról, ezért a készenléti felügyelőség tűzoltóinak egy cselhez kellett folyamodniuk.

A 37 éves nő kedd este tíz körül állt ki az erkélyablakba. Szerda hajnaltól tűzoltókból, rendőrökből, mentőorvosokból és egy pszichiáterből álló, 40 fős csapat győzködte arról, hogy ne ugorjon a mélybe. Nehéz volt vele kommunikálni, és nem engedett senkit a közelébe.

Tizenkét óra elteltével egyre nagyobb volt a veszélye annak, hogy a teljesen átfagyott nő nem önszántából, hanem a kimerültség miatt fog lezuhanni mélybe. Ekkor a bukaresti készenléti felügyelőség parancsnoka, Orlando Şchiopu főfelügyelő személyesen adott utasítást arra, hogy az öngyilkosjelöltet meglepetésszerűen, erőszakkal kell visszatuszkolni a lakásba.

Ennek egyetlen módja az volt, hogy ha egy tűzoltó a hetedik emeleti erkélyről kötélen leereszkedik, és belöki az ablakon a nőt. Ehhez azonban el kellett terelni a figyelmét, hogy ne vegye észre a megmentőjét. A forgatókönyv bevált. Miközben egy mentőorvos szóval tartotta, egy fiatal tűzoltó őrmester hegymászásnál használt ereszkedési technikával lejutott a hatodikra, és belökte a lakásba a nőt.

Az öngyilkosjelöltet az egyik bukaresti kórház pszichiátriai részlegére szállították.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 0754–800808-as és a 0723–800808-as telefonszámot! 







Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X