FRISSÍTVE - Robbanás történt egy bukaresti gyorsétteremben


-A A+

FRISSÍTVE: Robbanás történt, majd tűz ütött ki csütörtök reggel egy bukaresti gyorsétkezdében, amely egy Gheorghe Şincai sugárúti tömbház földszintjén található – jelentette a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője. FRISSÍTÉS: Az építkezési felügyelőség szakemberei megállapították: a robbanás nem rongálta meg az épület tartószerkezetét.

Daniel Vasile elmondta, a környéken parkoló, legalább 16 jármű megrongálódott, de személyi sérülés nem történt, mivel a közélelmezési egység fölötti lakásokban nem laknak, egy cég bérli a helyiségeket.

100 négyzetméteren csaptak fel a lángok, a benti javak a tűz martalékává váltak. A tüzet eloltották, jelenleg azt vizsgálják, hogy sérült-e a tömbház tartószerkezete. 

FRISSÍTÉS: Az épület tartószerkezete nem rongálódott meg

Az építkezési felügyelőség szakemberei megállapították: a robbanás nem rongálta meg az épület tartószerkezetét.

Daniel Vasile, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta, a helyszíni vizsgálat első eredményei arra engednek következtetni, hogy a robbanást gázszivárgás okozta. A gáz forrása az a hét propán-bután gázpalack lehetett, amelyet a tömbház földszintjén lévő gyorsétkezde konyhájában használtak.

„Hét gázpalackot használtak a konyhán. Éjjel senki sem tartózkodott a helyszínen. A robbanást okozó szikra valószínűleg a világítótestektől, vagy a működésben lévő elektromos készülékek valamelyikétől származhatott” – nyilatkozta.

A robbanás csak a vendéglőt és az épület homlokzatát tette tönkre. 








EZT OLVASTA MÁR?

X