Bűnösnek találták nemi erőszak vádjában Bill Cosbyt


-A A+

Bűnösnek találta az esküdtszék Bill Cosby komikust egy 14 évvel ezelőtti szexuális bántalmazás ügyében - írja a New York Times.

A 80 éves Cosbyt egy 2004-es ügyben találták bűnösnek, amikor a vád szerint bedrogozott és megerőszakolt egy most 45 éves Andrea Constand nevű nőt, aki a Temple Egyetemnek az egykori kosárlabda edzőjét, akit a komikus mentorált. Az ítélet szerint Cosby a beleegyezése nélkül közösült a nővel, aki ráadásul eszméletlen volt, és maga Cosby adta be neki a drogot. Az összesen három bűntett egyenként 10 év börtönbüntetéssel büntethető.

Cosbyt korábban több mint ötven nő vádolta szexuális zaklatással és bántalmazással, ám ez az első eset, hogy bűnösnek találták.

A bírósági tárgyalás során Cosbyék egyébként azzal érveltek, hogy a nő szerintük egy csaló, aki azzal akart pénzt keresni, hogy megvádol egy híres embert szexuális zaklatással. Cosby 2006-ban titoktartási kötelezettség mellett 3,38 millió dollárt fizetett a nőnek, aki már akkor be akarta perelni a sztárt.

A tárgyaláson viszont Cosby ellen tanúskodott további öt nő, akik azt vallották, a nyolcvanas években a színész őket is bedrogozta és szexuálisan bántalmazta. A vallomások szerint Cosby tablettákat adott a nőknek, és volt, akinek alkoholt is. A színész szerint csak Benadrylt adott Constandnak, ami egyébként okozhat álmosságot.








EZT OLVASTA MÁR?

X