Gyertyák gyúltak a balesetben elhunyt négy diáklány emlékére


-A A+

Az egész ország gyászolja a csütörtök este autóbalesetben meghalt négy Máramaros megyei diáklányt. A közösségi oldalakat elárasztották a gyászüzenetek, a Kolozsvári Műszaki Egyetem homlokzatára kitűzték a fekete lobogót.

Mint korábban írtuk, a 21-22 éves lányok autóját egy vasúti átjárón sodorta el a vonat Zsibónál. A balesetet a kormánynál ülő, szintén egyetemi hallgató barátnőjük figyelmetlensége okozta. A lány túlélte a szerencsétlenséget, jelenleg egy nagybányai kórházban ápolják.

A négy halálos áldozat – akárcsak a sofőr – a Kolozsvári Műszaki Egyetem Nagybányára kihelyezett tagozatának hallgatója volt. Emlékükre a kolozsvári és a nagybányai felsőoktatási intézmény homlokzatára is kitűzték a gyászlobogót.  Az utóbbi fakultáson gyertyák is gyúltak a diáklányok emlékére. A nagybányai intézményben az évzáró bankettet sem tartják meg, az erre a célra összegyűlt pénzzel az áldozatok hozzátartozóit támogatják.

A diáklányok a kormánynál ülő Sanda Ungur Kolozsváron tartott tanévzáró ünnepségéről igyekeztek haza. A sofőr nem vette észre a sorompó nélküli átjárónál a közeledő vonatot, és felhajtott a sínekre. Hozzátartozói szerint a lány többször vezetett már haza Kolozsvárról ezen a – kerülő – útvonalon. Azért kellett mindig kerülnie, mert a rövidebb szakaszon rendkívül gödrös volt az út.

A vonattal való ütközés az öt lány közül hármat kirepítettet az autóból, holttestüket a baleset helyszínétől távol találták meg. Ketten beszorultak az összeroncsolódott járműbe, de csak Sanda Ungur maradt életben.








EZT OLVASTA MÁR?

X