FRISSÍTVE - Borzalmak vetettek véget a lakodalomnak: kezét-lábát törte a násznép egy része


-A A+

Kis híján tragédiába fordult vasárnap este egy panzióban tartott lakodalom Neamț megyében: leszakadt a terasz korlátja, és az üneplő násznép egy része a mélybe zuhant. FRISSÍTÉS: Kéz- és lábtöréssel kerültek sokan kórházba.

A Durău nevű faluban történt szerencsétlenségben az első információks szerint 18 személy sérült meg, köztük hárman nagyon súlyosan. A sérültek nagy száma miatt a hatóságok vörös jelzésű beavatkozási tervet léptettek életbe. A helyszínre két SMURD-egység, illetve hét mentőautó érkezett Neamț, Hargita, Suceava és Botoşani megyéből, emellett egy mentőhelikoptert is riasztottak.

A sérülteket Maroshévízre szállították, egy részük Marosvásárhelyre került. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit.

FRISSÍTÉS: A hivatalos adatok szerint is tizennyolcan sérültek meg, amikor leszakadt a vendéglő terasza – derül ki Adrian Rotaru alhadnagy, a Neamţi Megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivőjének összesítéséből.

Három személy saját autóján ment orvoshoz, 15-öt mentők szállítottak a maroshévizi kórházba - részletezte a szóvivő. Hozzátette: legtöbb sérültnek a végtagjai törtek el, miután mintegy 3 méter magasságból lezuhantak.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított eljárást. A vendéglő tulajdonosa, aki násznagy volt az esküvőn, nem talált magyarázatot arra, hogyan szakadhatott le a terasz.

„Az esküvőn mintegy kétszázan vettek részt, ebből körülbelül negyvenen a meccset nézték a teraszon. Nem tudom elképzelni, hogyan szakadhatott le a terasz” - nyilatkozta Dragomir Paraschiv, a Vânătorul vendéglő tulajdonosa.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X