FRISSÍTVE - Kimentették a Krivádiai-szurdokban rekedt két magyarországi turistát


-A A+

Két magyarországi turista mentésén dolgozik egy öttagú hegyimentő- és barlangimentő-csoport a Krivádiai-szurdokban, Hunyad megyében. FRISSÍTÉS: kimentették a magyarországi turistákat.

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a két magyarországi turista egy, az áradó víztől körülvett sziklán rekedt. „Annyit tudunk, hogy a turisták a Krivádiai-szurdok egy nehezen megközelíthető részét akarták megnézni, és a víz hirtelen megduzzadt, mire ők felmásztak egy sziklára” – mondta a hegyimentő, hozzátéve, hogy kötelek és mentőmellények segítségével igyekeznek biztonságosan lehozni a szikláról a kirándulókat.

Bodean azt is elmagyarázta, hogy Krivádiai-szurdokot csak vízben haladva lehet megközelíteni, és a patak szintje normális esetben is helyenként meghaladja az egy métert.

A helyszínre hegyimentők, katonai tűzoltók és mentősök szálltak ki. 

FRISSÍTÉS: Sikerült kimentenie a hegyimentő- és barlangimentő-csoportnak a két magyarországi turistát. Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy egy 55 éves férfiről és 15 éves lányáról van szó. A kirándulók a szurdokban két vízesés között hirtelen lezúduló víz elől menekültek fel egy sziklára, amelyről már nem tudtak lejönni. Bodean közölte, hogy a turisták nem a vidék sajátosságainak megfelelő felszereléssel indultak útnak, de szerencséjük volt, mert ahol az áradás elérte őket, volt mobilhálózati lefedettség.

A mentőakció egy órát vett igénybe.

A patak hirtelen megduzzadását valószínűleg egy, a hegy magasabb régióiban hirtelen lezúduló zápor okozta, a szurdokban viszont az áradás pillanatában sütött a nap - közölte a hegyimentő. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X