Több száz személy vett részt a nők elleni erőszak elleni menetelésen


-A A+

 

Több mint hatszáz személy vonult fel szombat este Bukarestben az Együtt a nők biztonságáért című menetelésen, amelyen részt vettek többek között az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Finnország és Svédország nagykövetei is. 

Andreea Bragă, a tüntetést szervező civil szervezet vezetője azt nyilatkozta: fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy a nők jogai nincsenek tiszteletben tartva. „Nem mondhatunk le azokról a jogokról, amelyeket korábban kivívtunk magunknak” – jelentette ki Andreea Bragă. 

#stopVIF

Közzétette: Robert Rațiu – 2018. október 20., szombat

Kifejtette: azt szeretnék, hogy nyomkövető elektronikus karperecet viseljenek azok, akik agresszíven viselkedtek a nőkkel, és minden megyében legyenek menhelyek, ahová szükség esetén elvonulhatnak az agressziónak kitett nők. Úgy tudja: négy nőből egyet fizikai vagy szexuális agresszió ér és azt mondja, bíztató, hogy egyre többen jelentik ezt a rendőrségen. 

Hans Klemm amerikai nagykövet szerint nagy felelősség hárul a közösségek vezetőire és az egyházara, Cord Meier-Klodt német nagykövet pedig kijelentette: egy „fájdalmas problémáról” van szó, amely nem csak Romániára, hanem az egész világra jellemző. 








EZT OLVASTA MÁR?

X