Sertéspestis: „riadókészültségben” van Hargita megye


-A A+

Szigorította a sertéspestis terjedését megelőző intézkedéseket Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa, miután Kovászna megyében is felütötte a fejét a vírus. 

A prefektus kedden közölte, hogy rendeletet adott ki a megelőző jellegű intézkedésekért felelős helyi szintű munkacsoportok létrehozásáról. A polgármesteri hivatalok és helyi rendőrségek képviselőiből, illetve állatorvosokból álló csoport feladata meggátolni az illegális disznóhús-kereskedelmet, ugyanakkor ellenőrzéseket fognak tartani a háztáji gazdaságokban is. 

„Hargita megye riadókészültségben van, miután Kovászna megyében felütötte a fejét az afrikai sertéspestis vírusa” – jelentette ki Jean-Adrian Andrei.

Ladó Zsolt, a Hargita megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetője kijelentette, hogy minden intézkedést megtettek a vírus megjelenésének megakadályozására a megyében. Véleméye szerint az emberi tényező és a felelőtlenség okozza a betegség terjedését. 

Mint arról több ízben beszámoltunk, a sertéspestist Kovászna megye két településén mutatták ki: Sepsiszentgyörgyön és Sepsikőröspatakon
EZT OLVASTA MÁR?

X