Csak a New York-iak voltak jobbak a kolozsvári közgazdász hallgatóknál


-A A+

Kiváló teljesítményt nyújtva csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University által szervezett stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyen Washington DC-ben, megszerezve ezáltal a verseny „runner-up” díját.

A kolozsvári hallgatók csoportjában a Fordham University (New York) csapata végzett első helyen, a második helyet a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, megelőzve ezáltal olyan neves amerikai egyetemek csapatait, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).

A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány versenyre, a McDonough Business Strategy Challenge-re 2019. február 5–10. között került sor az egyesült államokbeli Washington DC-ben, amelyen összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt. A részt vevő diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év).








EZT OLVASTA MÁR?

X