Csütörtöktől ismét kapnak tejet és kiflit a háromszéki iskolások


-A A+

A háromszéki önkormányzatnak hosszas közbeszerzési procedúrát követően végre sikerült szerződést kötnie a beszállító cégekkel, így több mint 23 000 Kovászna megyei iskolás csütörtöktől ismét megkapja az tejet és kiflit, illetve gyümölcsöt, számolt be Henning László.

A Kovászna megyei tanács alelnöke elmondta, ezúttal négyéves keretszerződést kötöttek a beszállítókkal, így a következő esztendőkre biztosítottnak tűnik az államilag támogatott iskolai tízórai-ellátás.

Henning László emlékeztetett, hogy 2013 és 2017 között ugyancsak több évre érvényes keretszerződés alapján tudták biztosítani a tejet és kiflit, majd amikor az a szerződés lejárt, újraindították a közbeszerzési eljárást. Az egyéves kimaradást a vonatkozó törvény változása és a túlzott bürokrácia okozta, de előfordult, hogy az önkormányzat által meghirdetett licitre egyetlen beszállító cég sem jelentkezett.

A háromszéki önkormányzat alelnöke emlékeztetett, hogy időközben megváltozott az államilag támogatott program, így a diákok már nemcsak tejet és kiflit kapnak, hanem a hatályos törvénykezés szerint a gyerekek hetente ötször kapnak pékterméket, kétszer gyümölcsöt, kétszer tejet és egyszer tejterméket.

Háromszéken az iskolai tízórai program költségvetése a második iskolai félévre meghaladja az 1,2 millió lejt. Henning László hozzátette: a málnási iskolában hamarosan kísérleti jelleggel elindítják a meleg ebéd programot is.

(Címlapi illusztráció forrása: viata-libera.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X