Megszavazták Sepsiszentgyörgy költségvetését


-A A+

Idén 107 millió lejből gazdálkodik Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A város idei költségvetésének elfogadásakor a képviselő testület egymillió lejes hiánnyal számol, így a büdzsé kiadási oldalán 108 millió lej szerepel.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat legnagyobb kiadását a tanintézmény-rendszer fenntartása, a pedagógusok fizetése jelenti, erre 44 millió lejt költenek. Emellett jelentős összegre, több mint 17 millió lejre rúgnak a város által finanszírozott kulturális, egyházi és szabadidős tevékenységek. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal saját fenntartására 9 millió lejt savazott meg a képviselő testület, míg az önkormányzat által felvett bankhitelek kamattörlesztésére 1,7 millió lejt költenek, ugyanekkora összeget szántak közbiztonsági és katasztrófavédelmi célokra. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális ellátó rendszere idén 7,2 millió lejt emészt fel, a közszállítást 9,8 millió lejjel támogatják, közösségi fejlesztésre 9,3 millió lejt szántak, illetve környezetvédelemre, hulladékgazdálkodásra 3,8 millió lejt költenek, és az egészségügyi intézményrendszert 850.000 lejjel finanszírozzák.

A költségvetés elfogadásakor elhangzott, hogy a város infrastruktúrájának fejlesztését elsősorban az uniós pályázatokra alapozzák, így idén korszerűsítenek 40 utcát, bővítik a víz és csatornahálózatot, modernizálják a városi strandot, sétálóutcát alakítanak ki a városközpontban, négy hektáron napelem-parkot építenek, és Szépmezőn ipari parkot hoznak létre. Antal Árpád polgármester elmondta: a város idei költségvetésének elfogadásakor figyelembe vették a lakossági javaslatokat is. A polgármester rámutatott: többen megkérdőjelezték az ipari park és a városközponti mélygarázs szükségességét, de a lakosságnak meg kell értenie, hogy a város vezetősége nem a mandátuma éveire tervez, hanem generációkban gondolkodik, és ezek a beruházások hosszútávon mutatják meg jótékony hatásukat.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X