Lassan halad a szülészetek felújítása


-A A+

A Világbank támogatásával folytatja az egészségügyi minisztérium a szülészetek rehabilitálási programját – nyilatkozta kedden Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter rámutatva: 2013-ban az országos szinten létező 63 szülészetből 20-ban folynak munkálatok.

Az egészségügyi miniszter azt követően nyilatkozta ezt, hogy Cristian Irimie, a PDL Suceava megyei szervezetének alelnöke, aki korábban egészségügyi államtitkár volt, tegnapi sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy Gheorghe Gherghina egészségügyi államtitkár nem biztosította a feltételeket 21 szülészet felújítására.nicolaescu

Cristian Irimie elmondta, hogy az Európai Fejlesztési Banktól felvett hitellel 22 szülészet felújítását vették tervbe, azonban csak egyetlen, a suceavai szülészeten fejezték be a munkálatokat.

„Van még 21 szülészet, ahol nem adtak pénzt az építőknek, és ezek félkész állapotban hagyták a munkálatokat. Kockára teszik az anyák és az újszülöttek életét, mivel nem megfelelő körülmények között dolgoznak a szülészeteken" – tette hozzá Irimie.

Eugen Nicolăescu leszögezte, nem hallott erről a hitelről, azonban zajlik egy program a Világbankkal, amely 63 szülészet felújítására irányul.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X