Provokátorokra számít Antal Árpád csütörtök délután az Úz-völgyében


-A A+

„Az igazunk adta önbizalommal megyünk ma az Úz-völgyébe a másik oldalon pedig provokátorok érkeznek” – jelentette ki csütörtökökn a Maszol érdeklődésére Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgyi polgármestere elmondta, mások mellett ő is részt vesz abban a megmozdulásban, amely során a székelyföldi elöljárók élőlánccal próbálják megakadályozni a törvénytelenül létrehozott úzvölgyi román parcella csütörtöki felavatását.

„Nem kérdés, hogy kinek van igaza, hiszen egyre több román állami intézmény foglal állást az úzvölgyi katonatemető ügyében és mutatnak rá, hogy a dománfalviak törvénytelenül jártak el”, mondta Antal Árpád. Hozzátette: az is világosan látszik, hogy valakik más síkra akarták terelni az ügyet azzal, hogy miután a dormánfalviak véghezvitték a temetőgyalázást a Ladó Andrea -féle társaság megjelent a temetőben, fekete zsákokkal takarta le az ortodox kereszteket, ezt lefotózták majd eltűntek, azóta pedig a románok ezt az akciót a magyar közösség ellen használják.

„Amit tettek azzal nem szolgálták a magyar közösség érdekeit, hiszen azóta a román sajtóba az úzvölgyi temető kapcsán kizárólag a fekete zsákokkal letakart keresztek fotóival illusztrálják az ügyet”, mondta Antal Árpád. Politikai ösztöne azt súgja, hogy ezzel a fekete zsákos akcióval az volt a cél, hogy más szintre emeljék az ügyet, ne a dormánfalviak sorozatos törvénytelenségeiről beszéljenek, hanem arról, hogy a magyarok milyen „csúnyák”, mondta a sepsiszentgyörgyi polgármester.

Hozzátette: sejtése szerint a dormánfalvi polgármester sem a saját feje szerint járt el, magától nem követhetett el ennyi törvénytelenséget, hogy más közigazgatási területre építkezzen és erre közpénzt költsön. Hasonlóan a fekete zsákos civilek akciójáról is az valószínűsíthető: a hátterében az a szándék áll, hogy a két közösséget összeugrasszák.

„Nem hiszem, hogy értelmes embereknek az lenne az érdeke, hogy ma konfliktus legyen az Úz-völgyében, bár tudjuk, hogy egyik oldalon azok mennek az úzvölgyi temetőhöz, akik az igazukat védik, a másik oldalon pedig provokátorok érkeznek”, mondta Antal Árpád.








EZT OLVASTA MÁR?

X