Leomlott az aradi Fehér Kereszt Szálló kéménye


-A A+

Csütörtökről péntekre virradóan leomlott az aradi belvárosi Fehér Kereszt Szálló (ma Hotel Ardealul) kéménye. A törmelék egy nap közben zsúfolt járdára hullott és megrongált egy gépkocsit, személyi sérülés nem történt – tájékoztatott George Pleşca százados, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Az esetet a gépkocsi tulajdonosa jelentette a 112-es egységes hívószámon. A tűzoltók kívülről próbálták megközelíteni az épületrészt, de nem sikerült, ezért a padlásról döntötték le a kémény megmaradt részét, hogy megszüntessék a további balesetveszélyt.

Az 1840-ben épült Fehér Kereszt Szállóban koncertezett hajdanán Liszt Ferenc, Johann Strauss, és más világhírű zeneszerző, a színház megnyitására érkezett Ferenc József osztrák császár is ott szállt, később a Jávor Pál, korábban ünnepelt filmszínésze is, amikor szülővárosába látogatott. Az épület helyén már a 18. században is fogadó volt, ott működött az aradi postakocsiállomás. Néhány éve az Ardealul bezárt, az épületet eladásra kínálták, de a földszinti helyiségekben még működnek üzletek.







EZT OLVASTA MÁR?

X