Közel háromezer helyet hirdetett meg a BBTE a magyar alapképzési szakokon


-A A+

Több mint 1 100 tandíjmentes, és több mint 1 730 tandíjas alapképzős helyet hirdetett meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem a július 16. és 31. közötti felvételire azoknak a jelentkezőknek, akik a 72 magyar tannyelvű szak valamelyikére szeretnének felvételt nyerni.

A felvételire meghirdetett ingyenes magyar tannyelvű magiszteri helyek száma 490, és 1000 tandíjas.

Emellett a BBTE 164 tandíjmentes és 350 tandíjas helyet hirdetett azoknak a középiskolát végzett jelentkezőknek, akik német nyelven szeretnék folytatni tanulmányaikat. Alapképzésen a BBTE a 2019-2020-as egyetemi tanévben 9 német tannyelvű szakra várja a jelentkezőket, és további 5 német tannyelvű magiszteri képzésre. A felvételire meghirdetett ingyenes német nyelvű magiszteri helyek száma 69 és 119 tandíjas.

A középiskolát végzettek, de azok is, akik már befejezték alapképzéses tanulmányaikat, 2019. július 16-tól kezdődően iratkozhatnak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem karaira.

A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat itt és itt lehet megtekinteni.








EZT OLVASTA MÁR?

X