Magyarul is feliratozzák Kisbács utcáit


-A A+

A Kisbácsi Helyi Tanács múlt heti ülésén elfogadták azt az RMDSZ-frakció javaslata alapján született határozatot, amely a település 82 utcájának átnevezéséről szól. Az utcanévtáblákra magyar felirat is kerül a román és az angol megnevezések mellé.

„A törvény értelmében, azokon a településeken, ahol a magyar lakosság aránya 20 százalék feletti, kétnyelvű feliratot lehet alkalmazni a közérdekű intézményeken, helységnévtáblákon, utcanévtáblákon, ennek alapján dolgoztuk ki a háromnyelvű utcamegnevezéseket, amely indokolt lépés volt olyan szempontból is, hogy a kisbácsi utcákat mindeddig csak sorszámok alapján különböztették meg”- nyilatkozta Deák Ferenc, Kisbács RMDSZ-es alpolgármestere.

A javaslatot kidolgozó alpolgármester kiemelte, hogy a helyi tanácsosok által egyhangúan megszavazott határozat értelmében Kisbács 82 utcája kap háromnyelvű megnevezést, úgy, hogy különböző kisebb körzetek utcáit virágnevek, bolygónevek, madárnevek, gyümölcsfa nevek és erdei vadfák alapján nevezik el. Deák Ferenc, az RMDSZ községi elnöke elmondta, hogy a település főutcáját Erdély útnak nevezték el, a többségiben romák által lakott városrész négy utcájában pedig roma nyelven is olvashatóak lesznek az utcát jelző táblák.

„A körülbelül 100 ezer lej összköltségű munkálatok várhatóan július elsejére fejeződnek be, eddig el kell végezni a táblák legyártását és felfüggesztését, valamint a lakosok új személyazonossági igazolványainak kiállítását is”- hangsúlyozta az alpolgármester.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X