A határátkelők eltorlaszolásával fenyegetőznek a román kamionosok


-A A+

Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon, a szállítók szövetsége szerint rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki, és emiatt tiltakozó akciókat fontolgatnak, amellyekkel akár a személygépkocsik átkelését is befolyásolhatják.

Az Európa 2002 - Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt mondták szerdán az Agerpres hírügynökségnek, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román-magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre „nem volt példa az utóbbi években”.

Aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat

A fuvarozók „túlbuzgósággal” vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november 1-jétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ami rendkívül lelassítja a forgalmat. A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november 1-jétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt esetleg korábban kirótt bírságokat.

Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3 800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken. „Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is” – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja a következő értékeket mutatja: Nagylak II - 400 perc, Varsánd - 210 perc, Nagylak I. - 60 perc.
EZT OLVASTA MÁR?

X