Modern iskolaközpont épül Nagyváradon a fogyatékkal élő gyermekek számára


-A A+

Összesen több mint 78 millió lejből építtet speciális oktatási központot a Bihar megyei tanács. Az RMDSZ-es vezetőség ezzel tenné hatékonyabbá a fogyatékossággal élő gyermekek oktatását, nevelését és integrálását.

A Bihar megyei önkormányzat aláírta a Nagyváradi Speciális Oktatási Központ megvalósítási szerződését a korábban meghirdetett tenderen nyertes cégcsoporttal (Drum Asfalt Kft mint vezető partner, továbbá a társult végek: Trameco Rt., Vega 93 Kft., Struktoplan Kft.).

A Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es vezetőségének kezdeményezésére létrejövő iskolaközpont megépítésének teljes költsége áfával együtt 78 150 968,02 lej. A tervezésre szánt idő a szükséges építési engedélyek beszerzésével együtt 6 hónap, és további 36 hónap áll rendelkezésre az építkezés elvégzésére. A telek, amelyen a leendő campus megépül, a megyei önkormányzat tulajdona és Nagyváradon a Ceyrat utca 4. szám alatt található, a területe több mint 28 ezer négyzetméter.

Pásztor Sándor megyeitanács-elnök kiemelte, a tervezéskor és az iskolaközpont megépítésével az a céljuk, hogy egy integrált struktúrát hozzanak létre a fogyatékossággal élő gyermekek számára, továbbá modern körülményeket teremtsenek az ő fejlesztésükre.

A célok elérése érdekében a létesítmény egy nyolc épületből álló speciális oktatási központ lesz. A tervek szerint létrehoznak egy háromszintes épületet (földszint+három emelet) az elemi, egy négyszintest pedig a gimnáziumi oktatás részére, de egy hatszintes (alagsor+földszint+négy emelet) bentlakást is építenek ezek mellé. Külön kétszintes épületben kapnak helyet az orvosi rendelők és az étkező, valamint elkülönített szárnyban hozzák létre a hidroterápiás medencét, a gyakorló műhelyt és a tornatermet. A beruházás magában foglalja a külső játszótér és a sportpálya megépítését, valamint a bevezető utak, járdák, parkolók létrehozását is.








EZT OLVASTA MÁR?

X