Midiai hajóbaleset: nyugtatót kapnak a juhok, hogy könnyebben menjen a mentés


-A A+

Csütörtök délutánig 228 élő birkát sikerült kimenteni a Queen Hind hajóról, amely vasárnap dőlt oldalára és süllyedt el részben a midiai kikötőben – közölte az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA).

A meglehetősen izgatott állatok nyugtatót kapnak, hogy könnyebben evakuálják, menedékbe juttassák és stabilizálják őket. Ezeket az intézkedéseket hatósági és szabadfoglalkozású állatorvosok csoportjai hajtják végre, amelyek három helyen dolgoznak: a zátonyra futott hajón, a parton és a megmentett állatok szálláshelyén.

 

A sérült állatok klinikai vizsgálata és az elsősegélynyújtás folyamatban van. A megmentett birkák egészségi állapotát folyamatosan nyomon követik, és a klinikai megfigyelési nyilvántartólapokat naponta megküldik az ANSVSA-nak.

Dolgoznak azon is, hogy jogi megoldásokat azonosítsanak annak érdekében, hogy az állatvédő egyesületek kérésének eleget téve, örökbe lehessen adni a megmentett birkákat. Eddig 228 állatot mentettek meg.

A Palaui Köztársaság zászlója alatt navigáló Queen Hind, 3 785 tonnás bruttó hordképességű hajó, 14 600 juhot szállított rakterében, legénysége pedig 22 szír állampolgárból állt, amikor november 24-én veszélyesen megdőlt és félig elsüllyedt, miután elhagyta a rakpartot Midia kikötőjében.

A történtek hatására az állatvédő szervezetek december 2-án, hétfőn, 16 órától az élőállat szállítás ellen hirdettek tüntetést a mezőgazdasági minisztérium épülete előtt.

(Címlapfotó forrása: Letea Wild Horses/Facebook








EZT OLVASTA MÁR?

X