Megszerezheti a posta épületét Sepsiszentgyörgy önkormányzata


-A A+

Rendeződhet a sepsiszentgyörgyi központi postahivatal elhanyagolt műemléképületének ügye: Antal Árpád polgármester bizakodó, hogy a város megkapja a postahivatalnak otthont adó volt Hungária szálló épületet.

Értesülése szerint ugyanis a Román Posta tulajdonából több ingatlan is átkerült a román állam tulajdonába, köztük a rendkívül elhanyagolt állapotban lévő sepsiszentgyörgyi épület is. Antal Árpád szerint ez azt jelenti, hogy a város központjában lévő műemléképület egy kormányhatározattal átkerülhet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába.

A polgármester emlékeztetett, hogy évek óta próbálkoznak a volt Hungária szálló tulajdonjogának megszerzésével, mivel egyrészt nagyon elhanyagolt állapotban van, a Román Posta nem fektetett a felújításba, másrészt a városnak szüksége lenne az épületre és a hozzá tartozó területre, mivel az ingatlant felújítanák, az udvarát pedig megnyitnák a belső városmag átalakítása és sétálóutcák kialakítása révén.

Az elöljáró emlékeztetett, hogy a város az elmúlt időszakban ingatlancserét is ajánlott a Román Postának, de próbálkozásai eddig nem jártak sikerrel. A központi postahivatalnak otthont adó volt Hungária szálló 1907-ben épült, de jelenlegi elhanyagolt állapota miatt rossz körülmények között zajlik a postai szolgáltatás is, az épület pedig rontja a városképet. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat az elmúlt években 300 százalékos hanyagadót rótt ki a Román Postára, de az ennek ellenére se volt hajlandó költeni az épület felújítására.








EZT OLVASTA MÁR?

X