Caracal-ügy: beismerte tettét a Luiza Melencu megerőszakolásával gyanúsított férfi


-A A+

A sokadik ügyészségi kihallgatásán beismerte a két hete előzetes letartóztatásban lévő Ștefan Risipiceanu, hogy maga is megerőszakolta a caracali rém egyik áldozatát, Luiza Melencut.

Ezt a Melencu család ügyvédje közölte szerdán a sajtóval. Tonel Pop elmondta, a gyanúsított a nemi erőszak bűncselekményét beismerte, de azt tagadja, hogy más erőszakos cselekedetekben vagy a lány meggyilkolásában bűnrészes lenne.

Mint korábban írtuk, a 46 éves Ștefan Risipiceanu elemi osztályt végzett, napszámból él, nem veti meg az alkoholt, és jól ismerte a kettős gyilkosságot beismerő Gheorghe Dincát. Dolgozott is néha a caracali autószerelőnek, aki azt is megengedte neki, hogy két hétig meghúzódjon nála, az udvarán lévő fészerben.

Az ügyészek szerint a férfi meglátogatta otthonában az autószerelőt április 14-én, azon a napon, amikor Gheorghe Dincă elrabolta Luiza Melencut. Ștefan Risipiceanu észrevette, hogy az udvaron lévő gépkocsiban egy megkötözött lány van. Dincă elmondta neki, hogy Luiza Melencut „szexuális célokból” rabolta el. A 46 éves férfi ekkor ahelyett, hogy a rendőrséghez fordult volna, arra kérte a caracali rémet: erőszakolhassa meg ő is a lányt. Mivel Gheorghe Dincă attól tartott, hogy Risipiceanu leleplezi őt, ebbe beleegyezett.

A két hete őrizetbe vett Ștefan Risipiceanut maga a caracali rém jelentette fel az egyik vallomásában. A férfi eddig tagadta a tettét, annak ellenére, hogy az ügyészek Gheorghe Dincă házában, az egyik ágy fehérneműjén olyan spermium- és nyálnyomokat találtak, amelyek tőle származtak.








EZT OLVASTA MÁR?

X