FRISSÍTVE - Itt a koronavírus-gyanús kolozsvári esettel kapcsolatos első diagnózis


-A A+

FRISSÍTVE: A Varsó–Kolozsvár járat landolásakor riasztották a SMURD-mentőszolgálatot az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtérre, miután a repülőn utazó egyik személynél koronavírusos megbetegedésre gyanakodtak. FRISSÍTÉS1: A nőt a járványkórházba szállították kivizsgálásra. FRISSÍTÉS 2: Az első vizsgálatok alapján nem koronavírusos a beteg.

A lengyel LOT légitársaság járata kedd délben ért földet a kolozsvári reptéren, egy félreeső helyen, mert egy személy a koronavírus fertőzés tüneteire panaszkodott, írja a Ziua de Cluj helyi portál. Meg nem erősített információk szerint egy nőről van szó, aki Vietnámban járt. Azt egyelőre nem tudni, hogy utas vagy légikísérő betegedett meg.

FRISSÍTÉS: A nőt a fertőző betegségek kórházába szállították kivizsgálásra. Tudorel Lupoaiei, a reptér operatív igazgatója közölte, az utas Varsóból érkezett Kolozsvárra, és ismereteik szerint korábban a koronavírussal fertőzött helyeken (Délkelet-Ázsiában) fordult meg. A reptér értesítette a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóságot és a rohammentőket, közölte még.

Az üggyel foglalkozó egészségügyi források az Agerpresnek azt nyilatkozták, hogy a szóban forgó utasnak semmiféle tünete nem volt, ami koronavírussal való fertőzöttségre utalna. Más helyi portálok arról írnak, hogy a kórházigazgató szerint még nem zárható ki a koronavírus fertőzés, ezt csak a vizsgálatok után lehet megállapítani.

FRISSÍTÉS 2: Valószínűtlen, hogy koronavírussal lenne fertőzött a Varsó-Kolozsvár repülőjárat azon utasa, akit emiatt a gyanú miatt a fertőző betegségek kórházába szállítottak - közölte a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság. Az intézmény tájékoztatása szerint kedden a Varsó-Kolozsvár járattal érkező egyik utas esetében felmerült a gyanú, hogy kapcsolatba lépett egy koronavírussal fertőzött személlyel.

Riasztották a repülőtér személyzetét, a gépet garázsba zárták, az utast pedig megelőző jelleggel a fertőző betegségek kórházába szállították, ahol megelőző intézkedésként 14 napot kell töltenie, annak dacára, hogy semmiféle tünete nincs. A nőt kivizsgálják. Az eddigi jelek alapján az orvosok nem tartják valószínűnek, hogy az illető koronavírussal fertőzött lenne.

A járat 57 utasát megfigyelés alatt fogják tartani, és megkérték őket, hogy gyanús tünetek esetén azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot, hogy mielőbb kórházba szállítsák őket.








EZT OLVASTA MÁR?

X