Két Hargita megyei iskolában pénteken is szünetel az oktatás


-A A+

Zárva maradnak az iskolák Balánbányán pénteken is, mivel a szél súlyos károkat okozott az ingatlanokban, és a településen továbbra is szünetel az ivóvízellátás.

Cristinel Glodeanu iskolai főtanfelügyelő-helyettes közölte, hogy a két balánbányai iskolában, a Geo Bogza Általános Iskolában és a Liviu Rebreanu Líceumban 24 órán keresztül nem volt elektromos áram, és a tetőzeten, valamint az ablakokon keletkezett károk miatt az illetékesek úgy döntöttek, hogy pénteken is zárva maradnak a tanintézetek. Az intézkedés mintegy 600 iskolást és óvodást érint.

Balánbányát súlyosan érintette a szerda esti vihar, a városban jelenleg szünetel az ivóvízellátás. Gheorghe Iojiban polgármester az Agerpresnek elmondta, súlyosan károsodott a katolikus temető közelében levő középfeszültségű oszlop, ez az oka annak, hogy a várost nem tudják jelenleg ivóvízzel ellátni. Az Electrica szakértői dolgoznak a kár elhárításán.

Balánbányán a szél számos fát kidöntött az előző napok viharaiban, az elektromos huzalokra zuhanó fák pedig megszakították az áramellátást. A polgármester szerint a környező erdőkben is súlyos károkat okozott a vihar.








EZT OLVASTA MÁR?

X