Bűnvádi eljárás lett az iskolai fertőtlenítés után rosszullétre panaszkodó gyerekek ügyéből


-A A+

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt in rem (a bűncselekmény gyanújának megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a Dolj megyei rendőrség az iskolai fertőtlenítés után rosszullétre panaszkodó tanulók ügyében.

A Dolj megyei rendőrség közölte, nyomoznak és bűnvádi eljárást indítottak a Dăbuleni és Daneţi településeken levő két iskolában történtek miatt.

A Dolj megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget szerdán 10 óra körül riasztották, hogy a Daneţi településen levő iskolában rosszullétre – szédülésre, hányingerre – panaszkodnak az egyik osztály diákjai, miután termükben fertőtlenítést végeztek. A helyszínre kiszálló mentősök előbb a település orvosi rendelőjébe vitték a 16 gyereket, majd kivizsgálásuk után craiovai kórházakba szállítottá őket.

Az ISU-hoz egy másik hívás is befutott 11 óra 44 perckor, amelyben jelentették, hogy Dăbuleni település városi kórházában 9 gyermek jelentkezett hasonló tünetekkel. A tanulókat a craiovai megyei sürgősségi kórházba szállították. A gyerekeket mind megvizsgálták, de egyikük esetében sem tartották indokoltnak a kórházi beutalást, így hazaengedték őket.

Oana Grigore, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerda este az ügy kapcsán úgy fogalmazott, hogy „nem ismernek minden részletet” a fertőtlenítéssel kapcsolatban, de a Dolj megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai „vizsgálódnak a terepen”.

(Címlafotó forrása: gds.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X