Marosvásárhelyen folytatják a kómában fekvő csíkszentdomokosi nő kezelését


-A A+

Közel egy éve került kómába a csíkszentdomokosi Karda Renáta harmadik gyermekének világra hozatala alatt fellépő komplikációk miatt. A fiatalasszonyt jövő hétfőtől egy marosvásárhelyi rehabilitációs klinikán fogják kezelni, férje szerint két héten belül eldől, milyen ütemben tud felépülni. A család nem kér, de szívesen fogad hozzájárulásokat a költséges kezelések finanszírozásához.

Nem történt érdemi változás Renáta állapotában az elmúlt hónapokban – tudtuk meg Karda Istvántól. Az elmúlt év tavaszán nagy reményekkel szállították Ausztriába az anyukát, azonban neurológiai eredetű problémáinak megoldásában nem hozott előrelépést az ottani kezelés. Az öthetes ausztriai klinikai tartózkodás alatt elsősorban Renáta fizikai állapotát hozták rendbe – számolt be Karda István. Az azóta eltelt időszakban otthon ápolták a fiatal nőt, ebben a család nagy szerepet vállalt és hivatásos otthoni betegápoló segítségére is számíthattak.

A közelmúltban találtak rá egy marosvásárhelyi szakklinikára, amely a Renátáéhoz hasonló esetekre specializálódott, február 17-étől itt folytatják a rehabilitációt. A kitűnően felszerelt intézményben többek között magasnyomású kamrában történő kezelést kap majd. A gyógyintézet szakemberei szerint a kezelés első két hetében eldől, hogy Karda Renáta milyen ütemben lesz képes felépülni jelenlegi állapotából.

„Bízunk benne, hogy fel fog épülni ennek a speciális kezelésnek a segítségével. Bár nem akartunk, kénytelenek vagyunk ismét a nyilvánossághoz fordulni, hiszen ez egy költséges folyamat: a klinikán 24 ezer lejbe kerül az egy hónapos ott tartózkodás. Eddig is nagyon sokan segítettek, amiért nagyon hálásak vagyunk. Most nem kérünk, de ha valaki támogatni szeretné Renáta gyógyulását, nem utasítjuk vissza a támogatást” – fogalmazott Karda István.

A Karda Renáta felépülésének elősegítésére szánt adományokat a RO58BRDE210SV53500662100 (SWIFT-kód: BRDEROBU) bankszámlára, vagy Revoluton keresztül is lehet utalni, a 0742 875 558-as telefonszámra.







EZT OLVASTA MÁR?

X