Zöld gyógyszertárhálózatot támogatna Hargita megye


-A A+

Megoldódhat a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtése, tárolása és megsemmisítése Hargita megyében. Erről az évek óta elhúzódó problémáról is egyeztettek a Hargitai megyeházán szombaton a Hargita Megyei Gyógyszerészkollégium éves továbbképzőjén.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtése kapcsán  úgy fogalmazott: sajnos Bukarest továbbra is tehetetlen ebben a témában, azonban a megyei tanácsa az integrált hulladékgazdálkodási programja révén biztosítani kívánja a probléma kezelését.

Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere révén már elkészültek az önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvarok Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, Balánbányán, Csíkszeredában, Csíkszentsimonban, Szentegyházán, Székelykeresztúron és Korondon. A jövőben ezekben a központokban tárolnák a lejárt szavatosságú gyógyszereket a végső megsemmisítésig.

"A megyei hulladékgazdálkodási stratégiánkba sikerült bele foglalni ennek a problémának a kezelését is, forrást is tudunk biztosítani. Egészséges és zöld megyét szeretnénk, ezért együtt kell dolgoznunk az emberekkel" – idézte Borboly Csabát Hargita Megye Tanácsának közleménye. A politikus hozzátette, hogy a megyei tanács segít a pályázatok lehívásához szükséges engedélyeztetési folyamatban ezen a téren.

A kollégiummal közösen úgynevezett zöld gyógyszertárhálózatot is létrehoznának. Népszerűsíteni fogják a környezettudatos gyógyszertárakat és ösztönöznék a minél kevesebb műanyag és papír használatát.








EZT OLVASTA MÁR?

X