Külügy: 227 román állampolgár érkezett haza szombaton Olaszországból


-A A+

Szombaton 227, idénymunkát végző román állampolgár tért haza Olaszországból, miután munka nélkül maradtak, tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Amint arról pénteken is beszámolt a külügyi tárca, a szállítási minisztériummal közös erőfeszíteseket tesz annak érdekében, hogy az ideglenes jelleggel külföldön tartózkodó és a koronavírus-járvány előidézte helyzet folytán a különböző államok által hozott megszorító intézkedések miatt ott rekedt román állampolgárokat hazahozza.A külügyminisztérium szombaton lehetővé tette 227 román állampolgár hazatelepítését Olaszországból, ahol azok idénymunkákat végeztek, és ezek megszűnésével már nem tudják fenntartani magukat, közölte a GSC. Az embereket Torinóból hozták haza egy magánlégitársaság két charter-járatával.

A hatóságok ismételten felszólítják a román állampolgárokat, hogy csak a legszükségesebb esetekben utazzanak külföldre, a turisták, vagy a külföldön ideiglenesen tartózkodó személyek pedig sürgősen térjenek haza.

A külügyminisztérium felszólítja ugyanakkor a külföldön élő román állampolgárokat, hogy szigorúan tartsák be a befogadó állam által hozott intézkedéseket és javaslatokat, hangsúlyozva, hogy jelenleg nem ajánlott hazalátogatniuk, és az utazás is akadályokba ütközhet a tranzitállamok által meghozott esetleges határlezárási intézkedések miatt. A hazautazással emellett veszélyeztetnék az itthon levő családjuk és szeretteik biztonságát is, mutat rá a tárca.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X