Halljuk egymást! Egyedül élő időseknek segít az RMDSZ Nőszervezete


-A A+

Telefonos segítő szolgálatot indít az RMDSZ Nőszervezet a Halljuk egymást! program keretében. A kezdeményezés célja az időse emberek hiteles tájékoztatása és a bezártság okozta elmagányosodásuk megelőzése.

Az RMDSZ Nőszervezet csütörtökön közölte: elsősorban azoknak az időseknek a helyzetén szeretne könnyíteni, akiknek családja nem él itthon, vagy nem használnak számítógépet, internetet, esetleg nem értesülnek a helyi segítő lehetőségekről.

„Most rajtunk a sor, hogy visszaadjuk a törődést, és az idős emberekre odafigyeljünk. Ha szemtől szemben nem is tudunk, de legalább telefonon mellettük legyük, biztassuk, támogassuk őket” – vallják a szervezők. A szervezet szerint nagyon fontos pótolni azt a figyelmes, érdeklődő, barátságos hangot számukra, amely a kijárási tilalom idején az elszigeteltség miatt hiányzik a mindennapokból.

A program lényegét képező segítő beszélgetés nem minősül terápiás beszélgetésnek vagy lelkisegély szolgálatnak. A cél a tájékoztatás, amely szakemberek által összeállított útmutató alapján történik. A projekt önkéntesei rendszeresen telefonálnak az ezt igénylő időseknek, akiket nem csak meghallgatnak, de naprakész információkkal is ellátnak. A projekt első körben 9 megyében indul.

A kezdeményezők olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szeretnének részt venni a projektben és szívesen kapcsolatot teremtenek a szépkorúakkal. Jelentkezni online az űrlap kitöltésével lehet. Azok az idősek, akik igénylik a szolgáltatást, Bogya Anna RMDSZ Nőszervezet ügyvezető elnöknél jelentkezhetnek hétköznaponként 10-13 óra között a 0756 322 006-os telefonszámon. Ha ismer egyedül élő idős személyt, küldje el az illető nevét és telefonszámát üzenetben a Nőszervezet Facebook oldalára. A szervezet munkatársai gondoskodnak a további teendőkről.







EZT OLVASTA MÁR?

X