Átadták a szurkolók adományait a csíkszeredai kórháznak


-A A+

Átadták szerdán az első székelyföldi képzeletbeli karitatív mérkőzés jegyeladásaiból származó pénzadományt a Hargita Megyei Sürgősségi Kórháznak. A csíkszeredai Lokálpatrióták Szurkolói Csoport, a sepsiszentgyörgyi Székely Légió foci- és kosárlabda-szurkolói, illetve a Transylvanian Fanatics által szervezett jótékonysági eseményen 18 274 lej értékben vásároltak jegyeket a „résztvevők”. A képzeletbeli mérkőzés teljes bevételét a csíkszeredai, valamint a sepsiszentgyörgyi kórház részére ajánlják fel.

A szervezők elmondása szerint a jótékonysági akció megszervezésében kilencen vették ki a részüket, hárman Csíkszeredából, hatan pedig Sepsiszentgyörgyről igyekeztek minél nagyobb közönséget meghívni a képzeletbeli mérkőzésre. Az adományozók között voltak, akik Erdély más településeiről, az anyaországból vagy épp Felvidékről igényeltek jegyet. A szervezők remélik, hogy az eseményt körülvevő példátlan összefogás erőt ad majd az egészségügyi dolgozóknak a további küzdelmekben.

Csíkszeredában a Lokálpatrióták szurkolói csoport vezérszurkolója, Tamás László adta át az adományt a kórház képviselőinek. „Március 27-én hirdettük meg az eseményt, amelyet április 9-re tűztünk ki. Az utolsó napon azonban egyre több jelentkező lett, ezért úgy döntöttünk a sepsiszentgyörgyi barátainkkal, hogy a karitatív eseményt húsvét vasárnapig meghosszabbítjuk. Ennek meg is lett a látszata, hiszen az első számlaellenőrzéskor 15 661 lej gyűlt össze, míg a hétfő délelőtti véglegesítéskor 18 274 lejre nőtt az adományok értéke” – nyilatkozta az átadás alkalmával Tamás László.

A szervezők elmondták, hogy a két klub, a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda vezetősége nem csak a nevét adta a rendezvényhez, mindkét fél aktívan becsatlakozott az adományozásba, és az esemény népszerűsítésébe. A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat, illetve a csíkszeredai jégkorongozók szintén csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz.

Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere az átadás alkalmával kifejtette: rendkívüli eseményeknek vagyunk részesei ebben az időszakban. „Ilyen a járvány, amely egyre közelebb kerül hozzánk, de ilyen a támogatás is, amely eddig sosem látott módon járult hozzá a felkészülésünkhöz. És ilyen a szurkolók összefogása is. Csodálatos, ahogy a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai szurkolók egyaránt az ügy mellé álltak és az is, hogy ennyien tették ezt. Köszönjük és biztosak lehetnek benne, hogy az adományaikat felelős módon, betegeink gyógyítása és a kórház alkalmazottainak védelme érdekében fogjuk felhasználni” – fogalmazott a menedzser. 








EZT OLVASTA MÁR?

X