Így segíti a teraszhelyiségek újranyitását a csíkszeredai önkormányzat


-A A+

Kedvezményt kapnak a vendéglátóhelyek üzemeltetői Csíkszeredában annak érdekében, hogy az eddiginél nagyobb felületen alakíthassanak ki teraszokat a szabadtéri kiszolgálás érdekében – jelentette be a csíkszeredai városi katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki ülését követően Ráduly Róbert polgármester. Közölte azt is, öt naposra bővül a városi piac, valamit ismételten hangsúlyozta, hogy senki ne induljon el a csíksomlyói pünkösdi búcsúra.

Ráduly Róbert, a katasztrófavédelmi bizottság elnöke elmondta: a kedvező tapasztalatokat figyelembe véve június elsejétől heti öt napon át várja a vásárlókat az őstermelők ideiglenes piaca az Erőss Zsolt Aréna szomszédságában kialakított árusítóhelyeken. A hétfőtől péntekig való árusításra a városi önkormányzat soron következő ülésén a képviselőtestületnek is rá kell bólintania.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az iskolákat megfelelően felkészítették a diákok jövő heti fogadására, illetve a 8. és a 12. osztályosok záróvizsgáira. Felszerelték a megfelelő helyekre a kézfertőtlenítő-adagolókat, ellátták fertőtlenítőszerekkel az intézményeket, biztosítják a testhőmérséklet ellenőrzésére szolgáló készülékeket, valamint a héten megérkeznek az önkormányzat által vásárolt ózongenerátorok is. Az épületekben hétfőn elindítják a fűtést is – sorolta az elöljáró.

A Maszol érdeklődésére Ráduly Róbert elmondta: a városháza pozitívan értékeli a teraszok újranyitását, amely által némileg visszazökkenhet a mindennapi élet a „normális kerékvágásba”. A polgármester azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy az önkormányzat igyekszik segíteni a vendéglátóhelyeket a teraszok megnyitásában azáltal is, hogy arra biztatja a tulajdonosokat: alakítsanak ki nagyobb felületeket annak érdekében, hogy a közegészségügyi szabályokat megfelelően be tudják tartani.

Az önkormányzat akár arra is lehetőséget biztosít, hogy az eddiginél kétszer nagyobb felületen létesítsenek teraszt, amiért az eddig szokásos területfoglalási díjat fogják felszámolni, azaz nem kell kétszeres bért fizetni. Ez a lehetőség elsősorban azokat az egységeket érinti, ahol az utcán vannak kialakítva teraszok, például Csíkszereda sétálóutcáját, a Petőfi utcát – emelte ki Ráduly Róbert.

A csíksomlyói pünkösdi búcsúval kapcsolatosan az elöljáró az önkormányzat által kibocsátott szerdai közlemény felolvasását követően ismét megfogalmazta azt a kérést, hogy senki ne induljon el Csíksomyóra. A hívek, érdeklődők lehetőség szerint kövessék az ünnepi eseményeket az élő közvetítések által – kérte Ráduly Róbert.








EZT OLVASTA MÁR?

X