Negatív tesztjei ellenére is a koronavírus áldozatának nyilvánítottak egy asszisztensnőt


-A A+

Nyolc új halálesetet jelentettek be a koronavírus-járvány hivatalos tájékoztató portálján szerdán kora este, köztük egy 46 éves Botoșani megyei asszisztensnőét, akinek a halála előtt két negatív tesztje volt.

A koronavírus számlájára írt áldozatok életkora 42 és 92 év közötti, a többségük június 2-án és 3-án hunyt el, de három eset még májusi: a legrégebbi, egy 72 éves Botoșani megyei nőé május 11-i.

Szintén Botoșani megyei az az asszisztensnő, aki május 23-án hunyt el, és nem voltak ismert krónikus betegségei. A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint halála előtt kétszer is elvégezték rajta koronavírusra a PCR-tesztet, és mindkétszer negatív volt az eredmény. Most mégis a koronavírus számlájára írták a halálát, mert az egészségügyi minisztérium május 29-i, 961-es számú rendelete szerint a koronavírusnak kell tulajdonítani azokat az eseteket is, amelyeknél legalább két negatív teszt volt, de az orvos a fertőzésre utaló tüneteket tapasztalt az áldozaton, és a halál „összefüggésben áll a COVID-19 betegség klinikai lefolyásával".

A többi áldozat valamilyen súlyos, krónikus betegségben szenvedett, és a koronavírus befolyásolta az állapotukat. Országszerte így már hivatalosan 1296 áldozatot szedett a járvány.








EZT OLVASTA MÁR?

X