Rendőri védelem alatt dolgoznak a gyergyószentmiklósi kórház alkalmazottai


-A A+

Fokozott rendőri jelenlét elrendelése vált szükségessé a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház személyzetének védelmében, miután a hétvégén súlyosan bántalmazták az intézmény sürgősségi részlegén szolgálatot teljesítő orvost és a mellette dolgozó asszisztenst.

Fenyegetve érzik magukat a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház munkatársai, ezért a kórház orvosai úgy döntöttek, amíg a biztonságukat nem garantálják, csak a saját osztályukon teljesítenek szolgálatot a jövőben. Az orvosok reakcióját az az eset váltotta ki, hogy a hétvégén az egyik sürgősségen ellátott beteg rokonsága behatolt a kórház épületébe és bántalmazta a szolgálatot teljesítő orvost és asszisztensét.

A feldühödött családtagok az intézmény kerítésén keresztül másztak be a kórház területére, majd az épületben az ügyeletes orvosnak támadtak súlyos kéz- és arcsérüléseket okozva neki, az orvos mellett szolgálatot teljesítő asszisztenst pedig a földre lökték. Az eseményekről a kórház menedzsmentje értesítette a helyi önkormányzatot és a rendőrséget is.

Len Emil, Gyergyószentmiklós alpolgármestere megengedhetetlennek nevezte a történteket. Az elöljáró szerint a kórháznak őrző-védő szakcéggel kellene a jövőben szerződést kötnie a hasonló esetek kiküszöbölése érdekében.

Ferenczy István, a kórház menedzsere hétfőn lapunk érdeklődésére elmondta: sikerült megegyezni a kórház munkatársaival, és nem marad sürgősségi ellátás nélkül az intézmény. Az igazgató szerint a hosszú távú megoldást a különböző biztonsági berendezések felszerelése, és a biztonsági cég alkalmazása jelentené. Ez utóbbi az előzetes számítások szerint havonta mintegy 20 ezer lejjel terhelné meg a kórház költségvetését. A jelenlegi helyzetről Ferenczy István azt mondta: jelenleg a rendőrség emberei tartják felügyelet alatt az intézmény bejáratát, egyelőre más intézkedést nem tudtak még megtenni.

Azonnali intézkedéseket ígért polgármester

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere az esetről tudomást véve külföldi útját megszakítva indult haza. Az eset kapcsán kiadott közleményében elítélte a kórházban történteket és azonnali intézkedéseket ígért.

„Az, ami ma hajnalban, a gyergyószentmiklósi kórházban történt, megengedhetetlen és azonnali intézkedéseket követel. A nap folyamán egyeztettem a kórházmenedzserrel, a rendőrfőnökkel és a prefektusi hivatallal. Külföldi utamat megszakítva ma hazautazom Gyergyószentmiklósra Orvos és ápolók szenvedtek súlyos bántalmazást a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházban. Olyan személyek, akik nap, mint nap emberi életeket mentenek. A kórházmenedzserrel való egyeztetésem alapján, a kórházi dolgozók biztonsága érdekében azonnali intézkedések szükségesek” – közölte pénteken Nagy Zoltán.








EZT OLVASTA MÁR?

X