Magyar zászlót tűzött ki a román háztulajdonos, értesítették a polgármestert


-A A+

Magyar zászlót tűzött ki házára egy révi (Bihar megye) román lakos – Örkény István tollára méltó esetről számolt be az ebihoreanul.ro portál, egy olvasói jelzés alapján.

A portálnak egy olvasója, akinek saját bevallása szerint csípte a szemét az eset, jelezte, hogy a Vársonkolyos felé vezető főút mentén az egyik házra címeres magyar zászlót tűztek ki, mi több, a ház előtti villanyoszlopot is piros-fehér-zöldre festették.

A portál munkatársai kapcsolatba léptek Dorel Cosma helyi polgármesterrel, akitől megtudták, hogy a ház tulajdonosa román, akinek vannak „fixa ideái.” A polgármester pénteken akarta figyelmeztetni a háztulajdonost, hogy "törvényszegést követ el, mivel Romániában más államok zászlóit csak hivatalos látogatásokkor, vagy nemzetközi találkozók, ünnepségek alkalmából szabad kitűzni". A ház ajtaja azonban zárva volt, az udvarok pedig kutyák szaladgáltak.

A polgármester egyelőre tájékoztatást küldött a háztulajdonosnak az említett törvényes előírásokról, kérve, távolítsa el a zászlót és a festést is az oszlopról.








EZT OLVASTA MÁR?

X