Temes megyében is kötelezővé válik a maszkviselés zsúfolt szabadtereken


-A A+

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szombaton rendkívüli ülésen úgy határozott, hogy augusztus elseje 19 órától kötelezővé teszi a maszkviselést szabadtéren is, ahol sok ember gyűlhet össze.

Az intézkedés a veszélyhelyzet teljes időtartama alatt érvényben marad.

A határozat értelmében minden ötödik életévét betöltött személynek kötelező maszkot viselnie piacokon, vásárokon, várakozásra kialakított helyeken, buszállomásokon, peronokon, repülőtéren, határátkelőknél, idegenforgalmi látványosságok környékén, korzókon, parkok játszóterein, szabadtéri ünnepségeken, zarándokhelyeken, vallási szertartásokon, sportrendezvényeken és más nyilvános rendezvények alkalmával - közölte a Temes megyei prefektusi hivatal.

Az intézkedés hatálya alól mentesülnek az intenzív fizikai tevékenységet végző személyek, illetve azok, akik megerőltető munkát végeznek nehéz körülmények között (hőségben, magas páratartalmú levegőben). Nem kell maszkot viselniük a sportolóknak sem a sportpályán.

A kaszinók, teraszok, klubok, vásárok, bolhapiacok, szerencsejáték-klubok és bárok 06:00 és 23:00 óra között működhetnek a veszélyhelyzet feloldásáig. Nem tartoznak ide az élelmiszerpiacok, itt azonban a vásárlóknak kötelezően maszkot, az eladóknak pedig maszkot és kesztyűt kell viselniük.








EZT OLVASTA MÁR?

X