Lakosságnevelő szabályzattal küzdenének a kóborkutyák ellen


-A A+

Szigorítaná a kutyatartási szabályokat Gyergyószentmiklós önkormányzata, tájékoztatott a marosvásárhelyi rádió. Az új szabályozással a kóbor állatok számát szeretnék csökkenteni.

A városban számtalan kóbor kutya kószál, a menhelyen jelenleg 160 ebről gondoskodnak. A helyi állatvédő egyesület folyamatosan szállítja el a kóbor állatokat, egészségügyi ellátásban részesítik és beoltják őket, valamint ivartalanítási akciókat is szerveznek.

Mezei János polgármester elmondta, hogy szándékukban van a menhely bővítése, anyagiak függvényében legalább 7, de lehet, hogy 9 kenelt fognak építeni, és szabályzatot dolgoznak ki a kutyatartásra. Ugyanakkor a városvezető tudatában van, hogy minden szigorítás ellenére a kóbor kutyák felszámolása csak a lakosság közreműködésével történhet meg. „Meg kell megérteniük az embereknek, hogy csak annyi kutyakölyköt vállaljanak, amennyit nevelni tudnak és ne kergessék el a megunt állatokat” – fogalmaz az elöljáró.

A kóbor ebek felszámolása egyébként részben a lakosság miatt fulladt kudarcba eddig, mert míg sokan a gyerekek védelme érdekében a sintéreket várták, mások etették a kóbor állatokat.








EZT OLVASTA MÁR?

X