Negyven tömbházat újíthatnak fel Nagybányán


-A A+

Nagybánya polgármestere, Cătălin Cherecheş csütörtökön jelentette be, hogy a máramarosi megyeszékhelyen 40 tömbházat készülnek leszigetelni, köszönhetően annak az európai uniós támogatásnak, amelyet a város nem rég elnyert.

A projektben szereplő tömbházak adminisztrátoraival, illetve a lakószövetségek képviselőivel már meg is tartották az első megbeszélését. A tömbházak szigetelése jövő tavasszal kezdődhet el, és a munkálatok magukban foglalják a felvonók, a tetőszerkezetek, a vezetékek, az alagsorok és az ablakok felújítását is. A lakószövetségek képviselői maguk is részt vehetnek a munkálatok felügyeletében – mutatott rá Cătălin Cherecheş egy, a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A városvezető hozzátette, hogy egy még júniusi városi tanácshatározatban jóváhagyták, hogy a lakószövetségeknek lehetőségük legyen a munkálatok elkezdéséhez szükséges előre befizetett összegek egy részének visszaigénylésére a 2014–2020-as Regionális Operatív Program révén.

Vannak ugyanis olyan tömbházak, amelyeknek lakói már befizették a munkálatok értékének rájuk eső 25 százalékos előlegét. Ha öt éven belül igénylik, akkor visszakapják a pénz egy részét, és csupán 10 százalékot kell befizetniük – pontosított a polgármester.

(Címlapkép forrása: ziarmm.ro) 








EZT OLVASTA MÁR?

X