Teljesen átszervezné a tömegközlekedést Soós Zoltán Marosvásárhelyen


-A A+

Soós Zoltán videoüzenetben jelentkezett be a Transport Local SA székhelyén. A független polgármesterjelölt ezúttal a városi buszpark modernizálására vonatkozó terveit ismertette.

Soós elmondta, hogy információik alapján évente 6-10 millió euróba kerül a közszállítás Marosvásárhelyen. 

„Természetesen nem mindegy, hogy 6 vagy 10. De az eredmény ugyanaz: a közszállítás nagyon rossz és nagyon drága” – jelentette ki.

Még azt sem lehet pontosan tudni, hány autóbusz van ma Marosvásárhelyen. Különböző források, más-más számokat mutatnak. Egyes dokumentumokban 74 autóbuszról, másokban 128-ről számolnak be.

 

„Átláthatatlan és mocskos a rendszer, ahogy az autóbuszok forgalma és a buszok is” – összegezte a mai állapotokat a polgármesterjelölt.

Soós Zoltán célja, hogy olyan tömegközlekedése legyen Marosvásárhelynek, amelyet megéri használni. Ennek érdekében a már folyamatban lévő EU-s pályázatból 47 elektromos, helyi költségvetésből 41 diesel, valamint további uniós forrásokból még 38 hibrid autóbuszt üzemelnek be 2022-ig – húzta alá a polgármesterjelölt.

Az új buszok mellé, buszsávokat is terveznek a következő útszakaszokon: Dózsa György utca, December 1. sugárút, December 22. utca, Pandúrok sétány, Maros-híd és Kossuth utca.

Cél, hogy a buszok, a taxik és a kerékpárok is gyorsabban tudjanak közlekedni a városi forgalomban. A polgármesterjelölt kiemelte, hogy nem elég csak ígérgetni és pályázni, „az új buszokat meg is kell venni és üzembe kell helyezni. Nekem ez a célom.”  
EZT OLVASTA MÁR?

X