Növelte a csíkszeredai vasúti felüljáró átépítésére szánt összeget a városvezetés


-A A+

Csíkszereda önkormányzata fontos lépést tett a biztonságos tanévkezdés érdekében: pénteki soros havi ülésén ózongenerátorok, fertőtlenítő-adagolók, egyszemélyes padok és egyéb iskolai bútorzat vásárlását tették lehetővé. Emellett arról is dönttek, hogy közel hét millió lejjel megtoldják a vasúti felüljáró építésére szánt összeget.

Csíkszereda önkormányzati testülete a soros havi tanácsülésén ismét módosította a költségvetését. Ennek két oka volt: egyrészt az áfavisszaosztásokat követően 1,1 millió lejjel bővült a városkassza – ezeket szociális juttatásokra és szolgáltatásokra szánják –, másrészt módosítottak a kiadások fejezetében azért, hogy az óvodások, az iskolások és a pedagógusok számára biztonságosabbá tegyék az iskolakezdést.

Az önkormányzat mintegy 700 ezer lej értékben vásárol a tanintézményeknek egyszemélyes padokat és egyéb bútorzatot (ágyakat és székeket a napközikbe), további mintegy 100 ezer lejre ózongenerátorokat és kézfertőtlenítő-adagolókat.

Ugyancsak a pénteki testületi ülésen határoztak a tömbházfelújítási és óvodafelújítási költségek emeléséről, emelkedett továbbá a vasúti felüljáró újjáépítésének becsült értéke is: a korábbi 32,58 millió lejről 39,06 millió lejre módosították az összeget, mivel korszerű esővízszűrővel látják el az építményt, továbbá az előregyártott betonelemek mérete miatt szükséges a szomszédos terület bérlése az Állami Vasúttársaságtól.

Arról is döntöttek, hogy a Fészek kereskedelmi központ előtti új körforgalom a város ügykezelésébe kerül, továbbá jóváhagyták a piricskei út átminősítését annak későbbi felújítása érdekében.








EZT OLVASTA MÁR?

X