Elképzelhető, hogy negatív teszttel kiválthatják a karantént a vörös zónákból érkezők


-A A+

A hatóságok mérlegelik annak lehetőségét, hogy a vörös zónához tartozó országokból Romániába érkezők válthassák ki negatív koronavírusteszttel a 14 napos karantént – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta, Románia eddig kivárt, mert tárgyalások folynak az Európai Bizottságon belül arról, hogy közös intézkedéseket vezessenek be a tagállamok. 

„Ezen a héten megvizsgáljuk az egyes országok helyzetét és döntünk az intézkedésekről. Mérlegeljük annak a lehetőségét, hogy lehessen kiváltani a 14 napos karantént egy negatív teszteredménnyel” – magyarázta, hozzátéve, erről is döntés születik majd a hét folyamán. 

Orban ugyanakkor rámutatott, egyelőre nem indokolt vesztegzár alá vonni azokat a megyéket, amelyekben magas az új megfertőződések száma. „Bár az elmúlt héten enyhén nőttek az esetszámok, ez a növekedés még nem aggasztó. Természetesen továbbra is elővigyázatosaknak kell lennünk, és be kell tartanunk az óvintézkedéseket, hogy csökkentsük a járvány terjedését” – fogalmazott a kormányfő.

(Címlapi illusztráció forrása: gov.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X