Újabb fiatal orvosok lakhatását támogatják Csíkszeredában


-A A+

Hétfőn írták alá azt az együttműködési szerződést a Hargita Megyéért Egyesület, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház képviselői, amely révén 10 hónapon át tudják fedezni az intézményben dolgozó fiatal orvosok lakbérét. A projekt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott sikeres pályázat révén valósulhat meg.

Hat fiatal orvos lakhatásának támogatása valósulhat meg a Hargita Megyéért Egyesület sikeres pályázata révén. Az 5 millió forintos támogatásból szeptembertől 2021 júniusáig fogják fizetni a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fiatal szakembereinek a lakbérét. A hat fiatal szakember egy, a kórházhoz közeli ingatlanban lakik.

Konrád Judit, a kórház menedzsere az együttműködési megállapodás hétfői aláírása alkalmából elmondta: a mostani támogatás jól illeszkedik Hargita Megye Tanácsa fiatal orvosokat érintő lakhatási programjába, amely során az intézmény közelében „gombamód” épülnek fel az orvosoknak szánt szolgálati lakások. „Hosszú távon gondolkozunk, hogyan tudjuk további célok elérésében segíteni orvosainkat” – emelte ki az igazgató.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte: több szinten zajlik a Csíkszeredában munkát vállaló fiatal orvosok lakhatásának támogatása.

„Továbbra is az a célunk, hogy száz orvoslakást, illetve asszisztens és egészségügyi személyzeti lakást építsünk. Ezen dolgozunk” – fogalmazott a megyeelnök. Hozzátette: a lakások építése mellett az ingatlan-bérlés is megoldás lehet a lakhatás ideiglenes megoldására. Borboly Csaba végül köszönetét fejezte ki a magyar kormány felé a támogatásért.

A pályázattal kapcsolatosan Miklóssy Enikő, a Hargita Megyéért Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta: a mintegy 70 000 lej értékű támogatásból a fiatal szakemberek lakbérét fizetik ki, a lakás fenntartási költségei a bérlőkre hárulnak. A támogatást már az elmúlt évben elkezdték, azonos összegű pályázat révén 2019 októberétől idén augusztusig is biztosították ezt a segítséget. A lakhatási támogatásban részesülő fiatal szakemberek nevében dr. Szécsi Csilla infektológus szakorvos mondott köszönetet a segítségért, majd aláírták a kórház és az egyesület közötti együttműködési szerződést.








EZT OLVASTA MÁR?

X